الكميه المطلوبه
1كلغ بطاطس
حبه بصل و سنان ثوم
حبنه
6حبات بيض
صدر دجاج
توابل
معدونس
سمنه
زيت للقلى
تحضير الكيفيه
تفرمى البصل وثوم مع شوية زيت وتضيفى صدر الدجاج وعى نارهاديه تحمريحهم شوى وتحطى عليهم التوابل وشوية ملهم وتسقيهم بالماء لكى ينضج دجاج الماء حولى كاسين
تنضفى الرز بتاعكوتقليه فى السمنه وبعد ما تقليه تسقيه بالمرق الى يطيب فيه الدجاج وتخلى الرز يطيب لوحده فى مرق لدجاج ملاحظه لازم يكون باقى مرق مع الصدر الدجاج لاننا نحتاج
تنضفى البطاطس وتقليها فى الزيت على شكل دوائر تنضج مثل الفريت
بعد متنتهىتاخدى صنية الفر ن وتقسمى البطاطس الى قسمين تحطى القسم الاول على فى صنية الفرن وتحطى عليها الرز. ومن فوق الرزتحطى القسم الثانى من البطاطس
تاخذى المرق الباقى بتعناوتفتفتى الصدر فيه وتضيفى عليه المعنوس والبيض وتسكبيه فى الصنيه من الفوق
وتدخليها الفرن لما نصبح عن قريب فى النضج ترشى عليها الجبنه وتدخليها ثانى
وبصحه والهناء